2011. február 27., vasárnap

Február-, ami lehetett volna könyvesebb.



De nem lett. Az ok: hogy a csodás munkahelyen 28 napból 20-at kellett volna dolgoznom. Elméletileg ez meg is volt, gyakorlatilag ebből 10 napot 12 órában, a többit, túlóra teljesítése nélkül ledolgoztam. Szóval olvashattam volna, ha akartam volna. De most valami hibádzott. De tudok felmutatni valamit.

Például: kaptam könyvet a z Agavétól: A megszólít a hold-t- prérifarkas főszereplővel, új megvilágításban a misztikus lények portálja.

Megszereztem a Garp szerint a világot, kaptam egy Lessing könyvet (vadi új), és bemenvén egy antikváriumba, Bridget Jones mindkét kötettel hazajött velem. (egyébként túlszárnyalhatatlan öröm volt nekem a tudat, hogy végre az enyémek)

És, nem utolsó sorban túl vagyok egy újabb Molytalálkozón, egy Molyos könyvbemutatón, és egy- két molyos italozáson. (Szörpi, Sceurpien-nél, Abszint és lightcola, mindez Pesten- Itthon meg Jáger, Tea, szűrt víz és a megunhatatlan meggysör). Szóval a molyok kellenek a második kamaszkoromhoz.

Anna Karerina továbbra is vár, nem is beszélve Soseholról, és talán egy kicsit gyorsabban mennének, ha erőt vennék magamon. De kacsintgat Anita, Matt és a többi.

2011. február 22., kedd

Tipikus Meg Cabot

Fülszöveg vs. Saját észrevételek

Lizzie Nichols (véletlenül sem Liz, mint ahogy az Angliában használatos), az újdonsült diplomanélküli (mert olyan főszakja volt az egyetemen, hogy Divattörténet, és ingyen tanulta ezt, egyéni tanrenddel), életében először készül külföldre, meglátogatni Andrew-et, az angol barátját, akivel már három hónapja járnak, de még csak egy napot töltöttek együtt(mert Andrew volt a diákfelelős a koleszben, ahol tűz ütött ki miközben főhősnőnk zuhanyozott…és a lenge öltözet vezetett ama sajnálatos ismeretséghez, amelynek most szemtanúi lehettünk..sok sok nyafogással körítve).
Lizzie minden pénzét a csodálatos európai utazásra költötte, ám valamennyi ábrándja szertefoszlik, amikor az álom pasi Andrew egy közönséges Andynek bizonyul. (röviden: hazudós, hamiskártyás, naplopó senkiházi, akinek egyetlen jó tulajdonsága az akcentusa, és még az ágyban sem remekel) Mielőtt még meggondolhatná magát, Lizzie vonatra száll, és Franciaországba utazik barátnőjéhez, Sharihoz (aki barátja jóban-, rosszban, hamis diploma buliban, családi énekversenyeken, koleszben, mindenütt), aki egy középkori kastélyban tölti a nyarat a barátjával. Lizzie megismerkedik Luke-kal (akinek eszméletlenül jó a feneke, és kimerítő dolgokra képes egy boroshordó segítségével…), a házigazdával, aki minden szempontból tökéletes, kivéve azt az egyet, hogy barátnője van (akinek Manolo B. papucsa van… állítólag ez mindent megmagyaráz).

Márpedig Lizzie sosem kezdene foglalt pasival. A szájára viszont képtelen lakatot tenni. A sorozatos baklövések után azonban kiderül, hogy a fecsegés néha csodákra képes (nevezhetjük csodának a rozsdás menyasszonyi ruhát, menyasszony öccsének barátnőkerítését, és megvétózását egy plasztikai pihenőkastélynak?).

Azért választottam ezt a könyvet, mert kikapcsolódni támadt kedvem. Ám az első 50-60 oldal nagyon nehezen akart beindulni. A történetben, mondanivalóban és mondatszerkezetben fellendülés volt érzékelhető ott, amikor a Job Centerben megtörténik az izgalmas lavinaszerű történet.


Egyébként érdekes idézetek olvashatóak a fejezetek elején, bár kissé érdekesek az ezeket megelőző divattörténeti megjegyzések, de kétségkívül szórakoztatóak…



Néhány a frappáns idézetből:
„ A pletyka az elnyomottak kábítószere.”- Erica Jang

„A pletyka elragadó! A történelem csupa pletykából áll. De a botrány a pletyka unalmas, nevelő célzatú változata.” – Oscar Wilde

„ Egy szerető indiszkréció nélkül nem is igazi szerető. Az óvatosság és a rajongás két egymásnak ellentmondó fogalom. ”- Thomas Hardy

A díj Miestastól


Köszönöm ezt a díjat Fehérvár egyik legmeghatározóbb könyves bloggerének! Ő lenne
Miestas.

Még elevenen él bennem a péntek délután, amikor is többedmagammal megismerkedhettem veled, és ez egyenesen vezetett a többi érdemes Moly-ember megismeréséhez.

Tehát Drága Miestas, köszönöm a díjat és minden szépet, és ezennel elfogadom.


A díjjal kapcsolatos szabályok:
1, Egy bejegyzés amiben a díj logója megjelenik és a szabályok feltüntetésre kerülnek
2, Belinkelni azt a személyt akitől a díjat kaptad és tudatni vele, hogy elfogadod.
3, Továbbadni 3-5 tehetséges , lehetőleg kezdő blogtársadnak és ezt tudatni is velük. (korántsem kezdők, de figyelésre érdemesek a választott bloggerek)


Tudatom ezúttal

Nitának

, akit most sikerült még csak személyesen megismerni, de már régóta barátok vagyunk :)

Annamarienak

, aki rendíthetetlenül olyan könyveket olvas, amikhez nekem nincs energiám. Respect :)

Sajtosroló bloggernek

, aki ugyanúgy odavan a kisérteties kertekért (Méregnaplók), mint én a temetőkért.