2010. szeptember 13., hétfő

Amikor Jane Austent vitatják


Még egy pár hónapja ugyancsak kitaláltam, hogy ideje megnéznem a Jane Austen adaptációkat. És közéjük keveredett a Jane Austen könyvklubb is, bár akkor még csak filmen. Rettentő szórakoztató volt. komolyan!
Filmen a szereplők tetszettek, nagyon jók voltak, a mondataik hozzájuk valók, és a könyvben- kicsit máshogy voltak a jellemek felépítve, másnak tűntek a szereplők- sőt a történeteik miatt abszolút a filmtől távoliak voltak. Megismerhetjük a gyerekkorokat, későbbi férjeket, gyerekek életét.
Az egymásra találások kicsit másképpen vannak filmre víve- valamint drasztikusabbak is. Pl. ott kitalálnak olyat, amiről egyébként a könyvben szó sincs ilyesmiről. lsd: Prudie házasság "törése"- vagy Bernadette élete a korábbaikban vagy Allegra szerelmi életének folytatása és kézművi tehetsége. A filmben azonban Sylvia házasságának rendbehozatala is jobban kiteljesített volt- de ez nem ment a történet rovására.
Remek film volt, amit a könyv után kellet volna megnéznem. Bár a könyv is remek volt, ha nem akarom az ismerős motívumokat keresni állandóan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése