2010. augusztus 28., szombat

Szakácskodás amerikaiak által- francia módra



Helyszín 1: Párizs- egy ultra magas diplomatafeleség, aki hogy elüsse valamivel napjait, beíratkozik a Cordon Bleu- szakácsiskolába. Megtanul fenséges fogásokat elkészíteni, majd könyvírásra adja fejét. Közben tanít, költözködik, javítgatja irományát, és éli életét.
Helyszín 2. Queens. napjaink. Mindennapi házaspár, ahol a nő értelmet akar életének, ezért blogolásba kezd. Veszekszik, dolgozik, főz, utálkozik és még mindig főz. Kitűzött célja: 365 nap alatt kicsivel kevesebb mint 500 recept elkészítése.


Címszereplő 1. : Julia: Meril Streep alakítja minden időnk egyik leghíresebb szakácskönyvíróját, ő az amerikai Horváth Ilona. Nem retten meg semmitől, kitartóan oktatja a háziasszonyokat a legkitűnőbb francia fogások elkészítésére, legyen az a hollandi mártás, vagy akár az aszpik.
Címszereplő 2. : Julie:

Minden időnk legkedvesebb konyhatündére, aki volt már a mesebirodalomból idetaszított, hercegkisasszony, Boltkóros vagy a kedvencem: az ír feleség :) Ebben a filmben, csodás ennivalókat kotyvaszt, és végre egyszer véghezviszi a tervét. Legyen szó akár homárfőzésről vagy akár egy egész kacsa kicsontozásáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése