2010. augusztus 13., péntek

A szellemíró avagy filmet néztem


Roman Polanskiról azért tudom, hogy kicsoda, mert a pedofil botrányával tele voltak a hírek.
aztán Gabi barátnőm jól elmesélte, majd a kezembe adta a Rubicon egyik számát, ahol Charles Manson "életpályáját" elolvasva találkoztam újra a pasival.
Mindezek után a kettőt összekapcsolva valamint a rendezői munkásságát méltatta az origo.hu- nem is olyan régen.
Tehát adott Roman P. aki rendezett most 2010-ben egy filmet. A változatosság kedvéért 2:10 hosszúságút...
Adott Ewan McGregor, aki egy cseppet sem szép. De annyira van benne valami, hogy bárkinek elhiszem, hogy szívesen ágyba bújna vele. NEm hibáztatnám. Hiszen elemi vonzerőt tud kicsikarni a nézőkből, bármilyen gagyi filmben is kelljen nézni- ebben az esetben nem áll fenn ez a felvetés. (gondolok itt a Le a szerelemmel- zagyvaságra vagy a Moulin Rouge kornyikálására- ezt még egyébként nem láttam. de ami késik...)
A történet: megölnek egy szellemírót, aki egy befolyásos politikus életútját volt hivatott megírni. A helyére beszervezik Ewan-t, munkája ideje alatt óriási politikai és társadalmi botrány alakul ki, majd némi titokra is fény derül, melyre csak a film végén kerül pont.
És a női főszereplő: Kim Catrall. Már nem először látom nem Szex és newyorkiasan- és meglepően jól színészkedik. Elhiszem neki, a karaktert, bárkit is formáljon meg. Legyen ő, Harry Potter édesanyja, vagy legyen ő a montreáli bankrablás egyik kivitelezője. Nem is beszélve a jó "öreg" Samantháról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése