2011. február 2., szerda

Anita Blake 2. esete- A nevető holttest


Mese a lányról, aki többet bír el, mint gondolná

Egyszer volt, hol nem volt egy lány, akit Anitának hívtak. Egy Amerika nevű kontinensen lakott egy St. Louis nevű városkában (ott már legálisan élnek a vámpírok- és velük a többi illegális elő halott), ahol olyan hátborzongató történetek esnek meg, amelyeket még évek múltán is a tábortűz közül mesélnek egymásnak a kiscserkészek, ha reszketni akarnak a félelemtől.

Amit most elmondok, a nem mindennapi főszereplőnk 2. története lesz. Egy csodás keddi nap volt, mikor is főhősünket-, Anitát- főnöke, egy remek állás ajánlattal elcsábítja egy messzi földön híres milliárdos otthonába. (bár a milliárdost csak néhány körben ismerik) Ám ez a dúsgazdag ember, hiába volt selypítős télapó hangja, és magatehetetlen 2 lába, nemcsak a teste és hangképző szervei voltak romlottak, hanem távoli céljai, melyekhez segítséget kért volna jó pénzért-, na, azok is mocskosak, önérdekűek, és más személyes szabadságát korlátozónak voltak tekinthetőek.

Eme kedden még Anitát elhívták háztűznézőbe, melynek egyenes folytatása lett az, hogy a gonosz boszorkával (egy Dominga nevű vudu papnő) kelljen találkoznia. Miután ennyi negatív szereplővel ismerkedtünk meg az első 20 oldalon, nem lesz vége a borzalmaknak. Feltűnnek a véres emberi maradványok mellett fővámpírok, rokkant prostituáltak, nyálkás léptű zombik, és kevésbé málladozó testű elő halottak is.

Hogy mesénk kellőképpen tanulságos legyen, főhősünk, aki semmitől sem retten meg, fogjanak rá akár pisztolyt, gyógyszerezzék be, vagy varázslattal vegyék rá néhány ember bántalmazására, a könyv végére felismeri minden gyarlóságát és rejtett tehetségét, hatalomvágyát, és mi megnyugodhatunk, ha nagyon muszáj, mindenki megkapja azt, amit megérdemel. Legyen az egy véres vacsora, egy jó munkahely, néhány nap pihenés, vagy egy kis hátborzongató horror történet.

Anita egyébként vicces, saját kárán is tud nevetni, és az előző történethez képest, jobban szórakoztat. Valószínűleg azért mondom ezt, mert az első esetben több volt a szereplő, mint amennyit a történet megkívánt volna.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez volt a sorozat legjobb darabja. Mondjuk én úgy a 8. részig bírtam.

    VálaszTörlés
  2. Már többeknél ezt olvastam, hogy ez az egyik legjobb. AMi azt illeti az elsőhöz képest sokkal jobb volt, és várom, hogy a következőkben hogyan is alakul. Nagyon kitartó voltál! :)- Mikor leszek én a 8.-nál?:)

    VálaszTörlés