2011. november 1., kedd

7/12 Drakula- kivégezve.


Spoiler nélkül persze.
Ugyanis immáron 2 esemény hálózatban, de a végére értem a vérszívó legendájának. Az első valamikor 1. félévben volt- a filmváltozat regénye- olvasható itt.
Aztán most a majd 400 oldalas regényecske, mely sokban hasonlított, ám szerencséjére klasszisokkal jobb volt, mint az előző.

Szóval emitt megismerhetjük mindenki szemszögéből- vagy hát sok emberéből a történetet. Mert ír Harker meg a felesége, Lucy, meg a doktor, épp csak Drakula nem nyilatkozik közvetlenül.

Lehet, hogy lassú a cselekmény, de a filmhez képest határozottan kidolgozottabb, nincs is benne ennyi misztérium- lélekvándorlás ősi szerelemből, meg ilyenek, na meg nincs benne annyi, sőt, szinte semennyi erotika, mámor és romance.

Minden estre, figyelemre méltó, hogy jó száz éve ezt a rémregényt megírta Stoker bácsi, és rémisztő, a maga nemében. Speciel volt, amikor úgy éreztem, hogy valóban aggódom a szerencsétlen lovakért, az amerikaiért, na meg a szerencsétlen bolondért. Kinek jut eszébe egy csapat embert elszállásolni a Sárga házban?  

Hozzá tartozik, hogy egész szórakoztató tud lenni, ha az ember munkatársa Nagy Natáliás modorossággal olvassa fel Mina Harker levelét drága Lucy-nkhoz.
Szóval ez is megvolt, még sincs, este- ám halottak napja van… húúú kissé stílszerű csak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése