2011. január 14., péntek

Anita Blake- megpróbáltam


Megismerkedtem Anita Blake-kel. Mit is mondjak?! Érdekes volt!

"Mondhat bárki bármit a vámpírokról, valóban érdekesek. Ez is benne van a munkaköri leírásukban, mint a vér ivás, meg az éjszakázás."


Van aki imádja, van aki kevésbé. Érdekes vámpír irodalmi remekmű lehetne, ha be lehetne pontosan határolni, hogy mi is igazán. Mert erre én nem jöttem rá.


Észrevételeim:
  • vannak az emberek, vannak közöttük halottkeltők, harapásfüggők, aztán vannak még vámpírok, közöttük frissek, öregek, ötszáz vagy akár több ezer évesek. Ezen felül vannak különböző alakváltók, zombik, állat- emberek és még ki tudja mi minden.
  • Az biztos, hogy minden nő nagyon szép és minden férfi legyen vámpír vagy ember- nagyon szép ugyancsak.


  • viselkedési norma: a vámpír vagy szolgájává teszi a halandót, vagy kitépi a gégéjét
  • viselkedési norma: ember: vagy vámpírt öl, zombit kelt, vámpír imádó vagy vallás sérült


  • Történet eme könyvben: Anita barátnőjét elkíséri egy végzetesnek induló leánybúcsúra. Mert ott megzsarolják, hogy segítsen a vámpíroknak akiket amúgy nem komál annyira,- megtalálni, a sorozatgyilkost, aki könyörtelenül gyilkolja őket. Anita rendes, és belemegy... (mondja nekem valaki, hogy nem érdekesek ezek a leánybúcsuk...) Mindeközben keltünk zombit, patkánykodunk, alszunk, megsebesülünk, megbizonyosodunk róla, hogy a szenteltvíz és az ezüst kereszt tényleg halálos némelyek számára

  • Anita amúgy mindig sírna, olyankor amikor más is, akinek nincsenek kötélből az idegei, vagy nincs hozzászokva a gusztustalan halál közeli élménytől.

    "Néha, nagy ritkán magamban beszélek. Remek tanácsokat adok magamnak. Időnként még meg is fogadom őket."
  • Jean - Cloude: miért van minden vámpírtörténetben egy jóképű francia? - legyen az Az interjú a vámpírral-ból Antonio Banderas, vagy az Alkonyat Laurent-ja.
  • Vámpírúrnő: kiskorú boszorka- vajon hol láttam már ilyet? - á csak nem az Interjú a vámpírral-ban?! Milyen eredeti!


    Vég - Következtetés: Viszonylag nehezen haladtam vele, mert nyögve nyelősen és apró lépésekben zajlik a cselekmény. Mindettől elvonatkoztatva, remekül felépített bűnügyi sztori. Bár kicsit szembetűnő volt, az a sok vér, és nyers hús...


Csak annyira tetszett, hogy igenis elolvassam a többi részét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése