2011. május 1., vasárnap

Homokóra- Claudia Gray

Szóval. Már egy ideje letöltve várt a könyv, de nem vitt rá a lélek. És a legutóbbi könyvtáras randalírozásomból hazatérvén ott lapult a többi között.

Szóval. Az első résznél kezdem. Tini romantika abból a világból, amikor a kapcsolatok hibridizálódnak, nem pusztán egy fiú és egy lány története, hanem SZPOILER INDUL!!!!!!

A lányt beíratják a szülei abba a suliba, amely bentlakásos, és ők is ott tanítanak, és a lányról kiderül a történet közepe táján, hogy vámpír- szerű képződmény, és hogy ne legyen túl bonyi, akarom mondani, semmi ne legyen simánszki, a fiú, mit ad Isten? Nem egy vámpírlikvidáló amerikai sejt oszlopos tagja?

NA, ebből mi minden sülhet ki. Hát persze, hogy eget rengető szerelem…

2. könyv: A fiúról kiderülvén, hogy mekkora ellenség is ő, nem tért vissza az iskolába, és emiatt titokban kell találkozgatni, mert mint mondtam, ez egy eget rengetően nagy szerelem, és akkor jön a vámpírbajnok, aki segít a lánynak, jönnek szellemek, akik hógolyóznak a suliban, meg a végén valami hatalmas rajtaütés is jön, amikor a lány megszökik a bronzhajú szépfiúval.

És a Homokóra, mint 3. könyv: megszöktek, bujkálnak a sejttel, aholis kiderül, hogy a lány vámpírszerű képződmény, tehát menekülni kell, elbújnak egy luxus ház borospincéjében, de előtte még egy medencés szállodában lesznek egymáséi… szóval, éldegélnek mirelitpizzán, minden este imádják egymást, aztán jön egy őrült vámpírlány, meg némi bonyodalom, hősnőnk szépen kihűl, és lidérccé lesz. És ha még ennyi marhaság nem lenne elég, lidércünk élete szerelmét oly annyira megsebesítik, hogy így- vagy úgy, de vége lesz.

SZPOILER vége!!!!!!

Tehát már a fenn írtakból is kiderül, hogy ennyi marhaságot hogyan is lehet beleírni kicsivel kevesebb, mint 100 oldalra. Nagyon könnyen.

Szórakoztató volt, mert néhol olyan problémákkal kellett szembenézni, hogy éppen miből vesznek majd autót, mert az kell, nem elég hogy enni sincs mit, de sürgősen megvásárolandók között ott az autó.

Vagy amikor a lidércekkel való kommunikáció megvalósul, és amikor testetlen lesz Bianka, mennyi marhaságot képes mondani.

Jaj, annyira kikapcsoló volt ez a könyv, hogy őszintén sajnálom, hogy ezt valaki imádja, de ez annyira béna volt, hogy már tuti! J

Bírom, hogy a szépfiúknak mindig szép a felsőtestük, meg a hajuk is bronzszínű és, hogy a lányok is vörös hajúak. Nem gondolkodom sztereotípiákban, de miért????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése