2010. december 20., hétfő

Charlie azaz Scudder egy korábbi története


Szóval, ez is megvolt...

Hogy miért is szeretem ezt a pasit? Lövésem nincs. Mármint a szereplő imádatának okáról nem tudok nyilatkozni. Hiszen alkoholista, prostikhoz rár ...ebben a könyvben még nem...- , elhagyta a családját...mindig verekszik, és valami ok folytán mindig meg akarja valaki ölni...nem is értem. Sem a helyzetét, sem magam.
Abszolút anti hős, aki mégis eszméletlenül szép a szememben, akiért oda vagyok, meg vissza. Nem dohányzik, mindig odaadja kétes eredetű keresetének 10%-át egy templomnak, és mindig pontot tesz az ügy végére. Persze közben néha, elhull 1-2 ember.

Eme könyvben, sorozatunk 3. részében, egy régi ismerős felbukkan, borítékot ad, majd elhull. ...
Halála után boríték felbontása, 3 gyanúsított, gusztustalan elemek fényre kerülése.
Scudder zsarol- mind 3 díszpintyet- csak hogy rájöjjön, ki is a hunyó. Természetesen először senki sem gyanús.
Majd elhull az egyik zsarolt, a 2. kerül reflektor-fénybe, majd a cégén kiderül, hogy ki is volt az igazi hunyó- azaz, hogy mégsem.
Mindeközben lecsúszik, néhány bourbonos kávé, szendvics emberölési kísérlet, szétfröccsent agyvelő, és a végén (őszinte sajnálatomra) egy szobára menetel is...

Mindettől függetlenül, valamit tud ez a Lawrence bácsi, ha úgy írja meg ezt a 180 oldalt, hogy vétek letenni a könyvet, és máris olvasnám a következőt tőle...
A végét leszámítva azok a kétes hírű luvnyák...- ez egy remek kis könyvecske volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése