2010. december 15., szerda

újabb könyv letudva Gerald Durrell bácsitól



Eme könyv megírásakor már korántsem az a kisfiú volt, akinek humoros történetein keresztül ismerhettük meg a Durell családot, Korfut vagy korántsem az a pasas, aki a feleségét magával "hurcolván" bejárja az egész világot, csak azért, hogy veszélyeztetett fajokat keresgéljen mindenütt. Azaz dehogynem.
Emlékszem olvastam Jackie Durell könyvét- Állatok az ágyambant- ahol jól leírja, hogy mennyi helyre, milyen különleges helyzetekben keresgélnek a nagyvilágban.
Erre eme könyv, már azt írja le, hogy jó sok állatot begyűjtöttek, csakhogy a megfelelő helyet is meg kell nekik találni...
Ez a hely Jersey szigete...ahol nemcsak kiállítják, hanem szaporítják is az állatokat... a mai napig.


Gerald Durrell élete és munkássága: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gerald_Durrell



külön kiemelném, hogy mennyi állatfaj kapta a nevét róla... :)


Kellemes perceket töltöttem eme könnyű szakirodalommal. Mert mindamellett, hogy leírja, hogy mi kell az állat boldogságához, szaporulásához, és milyen áldozatok szükségesek anyagi téren...olvashattam tipikus kis történeteket...

például:

- amikor be kell adni a gyógyszert az állatnak,
- amikor a gorilla emberként viselkedik,
- amikor a begyűjtőutak kellemetlenségeit, vagy meglepő dolgait humorosan írja le,
- és a legjobb (senki ne vonjon le ebből messzemenő következtetést...): amikor a hitelfelvételen agonizál hősünk, elejt egy tagmondatot: "....olyan volt mintha arról próbáltam volna meggyőzni őket, hogy a leghatásosabb fogamzásgátlás a nekrofília."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése